Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промяна на десети завой в Монреал

Промяна на десети завой в Монреал

38
0

Големи промени се очакват на трасето в Монреал за следващата година. Това ще бъде част от стратегията на организаторите да предотвратят евентуално повторение на проблемите, които развалиха уикенда по време на Гран при на Канада.

Няколко пилоти изказаха критики по отношение на повърхността на трасето, като асфалтът се напука на няколко места, докато течеше квалификацията. В нощта след нея бе направен ремонт на съответните участъци, като проблемът бе по-скоро частично решен.

Вицепрезидентът на пистата Франсоа Дюмонтие каза, че проблемът ще бъде разгледан внимателно съвместно с Международната автомобилна федерация. В резултат на това десетият завой, който създаде най-много трудности на пилотите, вероятно ще бъде модифициран.

„Ще разгледаме завоя и конфигурацията на завоя. И то ще разгледаме всичко това заедно с ФИА” – каза Дюмонтие пред специализираното издание „Аутоспорт”.

Дюмонтие призна, че собствениците на пистата са били много разочаровани от проблемите, тъй като са считали, че са се справили вече с тях след аналогични ситуации в предишни сезони.

Той е категоричен, че пистата в Монреал е много трудна за поддръжка, тъй като се ползват обществени пътища. Друга причина са и разнообразните метеорологични условия в региона.