Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост би работил за ФИА, ако Тод бъде избран

Прост би работил за ФИА, ако Тод бъде избран

50
0

Бившият четирикратен световен шампион Ален Прост каза, че би обмислил евентуална ръководна роля във ФИА, ако сънародникът му, Жан Тод, бъде избран за президент.

Прост каза, че вече е обсъждал възможността с бившия шеф на Ферари, който през октомври ще се надпреварва с независимия кандидат Ари Ватанен.

„Ари Ватанен е много добър кандидат, но Жан Тод е отличен кандидат“ – каза 54-годишният Прост. „Недостатъкът при Жан е, че производителите от Формула 1 не са много положително настроени по отношение на неговото пристигане. Но освен това трябва да се мисли за автомобилните клубове, за безопасността, за мобилността, за околната среда… накратко – огромно количество работа.“

Прост намекна, че може да се появят и други кандидати срещу Ватанен и Тод в битката за мястото на Макс Мозли, но категорично отрече възможността той да е един от тях.

„Още повече – ако Жан е там, аз никога не бих се борил срещу него“ – коментира Прост. Той обаче е заинтересован от роля, която да е фокусирана върху спортните аспекти на ФИА.