Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост: Изключително оспорван шампионат

Прост: Изключително оспорван шампионат

44
0

Четирикратният световен шампион Ален Прост смята, че битката в шампионата не може да бъде по-оспорвана, въпреки че Ферари са спечелили четири от шестте състезания.

И въпреки че първата редица за Ферари по време на надпреварата в Монако подсказа, че колата им вероятно е добра за всякакъв тип трасета, то победата на Люис Хамилтън доказа, че Макларън могат да се опънат и изобщо не трябва да бъдат отписвани.

И Прост е уверен, че Макларън ще покажат още повече сила оттук нататък, след като вече свикнаха със своята пилотска двойка – фактор, който според французина е помагал много на Ферари в началото на сезона.

„Ферари имат доста по-силна кола за Монако в сравнение с миналата година” – каза Прост.

„И въпреки че спечелиха първото състезание, не мисля, че Макларън бяха по-добрите в първата част на сезона. Сега са доста по-добри, така че битката е много оспорвана.”

„Моето мнение е, че когато се сменят пилотите, то ситуацията се променя спрямо Ферари. Важно е постоянството.”

„В момента Люис е в ситуацията на Алонсо, а Ковалайнен е младият пилот – за когото никой не е подозирал, че има потенциала да бъде пилот номер едно. Той е доста по-добър, отколкото хората си мислеха.”

„Има четирима пилоти, които могат да печелят състезания; без заповеди от тимове… страхотно. Това е доста оспорван шампионат – дори по-оспорван, отколкото вероятно си мислите.”

И въпреки че мнозина казват, че на Макларън им липсва пилот с опит, то Прост не смята, че това е някакъв проблем. Принципно визията на Прост за шампионата бе споделена и от изпълнителния директор на Макларън Мартин Уитмарш, който обаче не иска да изключва и БМВ като силен конкурент.