Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост не смята почивката на Райконен за добра идея

Прост не смята почивката на Райконен за добра идея

9
0

Ален Прост предупреди Кими Райконен да си помисли добре, преди да си взима една година почивка във Формула 1.

4-кратният световен шампион заяви, че след тази почивка на финландеца ще му е много по-трудно да убеди някой от отборите да го наеме.

„Той ще се опита да се насочи към ралитата, но е малко мързелив и обича да се забавлява по купони и да пие малко повече. А когато си вземеш едногодишна почивка, трябва да се отнасяш изключително сериозно към това и да се подготвяш както физически, така и психически“, заяви французинът пред радио „Europe 1“.

Самият той също си взе година почивка по време на състезателната си кариера – през 1992-ра, след което се завърна през 1993-та и успя да спечели още една световна титла. Според него обаче не всички в падока харесват начина на работа на Райконен.

„Понякога той изпитва трудности в работата си с тима. Някои хора от Ферари например не харесваха дистанцираността му от инженерите.

Той е невероятен пилот, но може би ще му бъде трудно да накара хората да му вярват отново през 2011-та година, при положение, че те така или иначе му вярваха наполовина и преди това“, добави още Прост.