Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост: Политически пречки пред новия френски проект

Прост: Политически пречки пред новия френски проект

38
0

Политически причини могат да се превърнат в основна пречка пред новия френски проект за Формула 1, смята Ален Прост.

Бившият четирикратен световен шампион каза, че докато френският премиер Франсоа Фийон подкрепя проекта във Флин-Ле Мюро, то има други проблеми от политическа основа. Така например се предполага, че министърът по екологията се противопоставя яростно на проекта.

„По отношение на правителството е важно всичко да бъде изяснено“ – каза Прост. Той подчертава, че официални „публични дебати“ са възможни, но това несъмнено ще усложни плановете за провеждане на Гран при на Франция през 2011 година. Бившият пилот е категоричен, че Флин е единствената възможност за страната да се завърне в календара в близко бъдеще.

„Единствената алтернатива е Маникур, но тя не отговаря на предпочитанията на Бърни Еклестън и на отборите“ – обясни той.

И след като предишният проект за Дисниленд пропадна, Прост подчертава, че политическият фактор е чест проблем във Франция.

„Всеки си има своите проблеми. Трудно е всичко да бъде синхронизирано, тъй като се губи много време и енергия. А и винаги има хора, които вдигат много шум, без да са достатъчно компетентни“ – казва Прост. „Не искам да се предавам, но е трудно постоянно да си между две неща: става ли, не става ли. Това е типично за Франция.“