Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост приветства похода на Фетел към титлата

Прост приветства похода на Фетел към титлата

20
0

Ален Прост приветства възможността на Себастиан Фетел да се ползва с пълната подкрепа на отбора си в борбата за титлата през 2009 година.

След Гран при на Италия миналия месец собственикът на Ред Бул, Дитрих Матешиц, отписа шансовете да спечелят титлата при пилотите. Но след отличното представяне на Сузука 22-годишният Фетел се доближи до Дженсън Бътън и реално е по-близо до титлата, отколкото Кими Райконен бе през 2007 година.

Това се виждаше още миналата година с Торо Росо“ – коментира Прост. „Това направи разликата между Фетел и Себастиен Бурде, не беше само скоростта.

Сега този отбор е наистина зад него“ – добавя Прост. „Преди известно време всички бяха унили и твърдяха, че титлата е загубена. Само Фетел не твърдеше така и бе категоричен, че трябва да продължат да се борят… Според мен той ще е много труден за надвиване в Сао Пауло.“

В немските медии се говореше доста за необръснатата брада на Фетел, когато той спечели в Япония. Говори се, че пилотът е обещал на механиците си да не се бръсне, докато борбата за титлата не приключи.