Начало Други Прост с титлата в Андрос Трофи

Прост с титлата в Андрос Трофи

38
0
Андрос Трофи,Прост

През уикенда във френския курорт Супер Бес бе последното състезание за трофея Андрос. В популярното състезание на лед с различна успеваемост се пробваха множество бивши пилоти от Формула 1. Ален Прост доказа вече своето майсторство със спечелените от него две титли в надпреварата, а след неделния ден той вече е носител и на трета.

Четирикратният шампион във Формула 1 през този сезон се състезаваше с Дачия Loggy и до края се бореше с пилота на Шкода, Бенжамин Ривиер. Двамата бяха с равни точки преди последното състезание. Бившите пилоти от Гран при Жак Вилньов, Оливие Панис, Пол Белмондо и Франк Лагорс също се състезават за Шкода в шампионата.

След чудесно каране в Супер Бес, Прост си осигури титлата с пет точки преднина пред Ривиер и пилота на MINI, Жан-Филип Дайро, който е шампион от последните три години.

„Днес просто трябваше да спечеля“, заяви Прост след финала. „Още от самото начало имах добро чувство. Здравата работа на отбора ми направиха разликата в това състезание.“

Спечелването на титлата от Професора обаче не бе по вкуса на всички участници в състезанието. Известният с непрестанното си мрънкане Жак Вилньов обвини организаторите, че са предрешили изхода на състезанието в полза на своя сънародник.

След инцидент в предварителните кръгове бе позволено на екипа на прост да поправи колата на Прост, което според Вилньов е явно нарушение на правилата.

„Днес ни стана ясно, че караме не в Андрос Трофи, а в Ален Прост Трофи“, обясни канадецът пред радио RMC. „Това поставя участието ми в тази серия под въпрос. Това не бе спортсменско.“

Вилньов завърши сезона на 12 място в генералното класиране.