Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост: Вандоорн бе на нивото на Алонсо, а на моменти по-добър от...

Прост: Вандоорн бе на нивото на Алонсо, а на моменти по-добър от него

34
0
Щофел Вандоорн

4-кратният шампион в F1 Ален Прост смята, че Щофел Вандоорн е бил на нивото на съотборника си Фернандо Алонсо през изминалия сезон, като дори го е превъзхождал в определени случаи.

Французинът, който е съветник на отбора на Рено във Формула 1, отбеляза като голям плюс способността на Щофел да превъзмогне лошата форма на пакета Макларън-Хонда и да спечели доста точки – 13.

През 2018 г. Макларън и Рено ще работят заедно, като екипът от Уокинг ще получава задвижващи системи от френския доставчик. Очакванията са това да подобри значително формата на отбора.

„Всички наблюдаваха Вандоорн, защото преди да дойде във Ф1, той беше един от най-впечатляващите млади таланти за бъдещето, каза Прост. – Той започна в Макларън с проблеми с надеждността на колата.

Болидът му никога не беше със същата подготовка като тази на Алонсо. Но си мисля, че сега той бе на същото ниво или дори на моменти по-добър от него. Развива се перфектно в правилната посока.“

Ален заяви, че следващият сезон ще бъде истинската проверка за Щофел. Той ще трябва да се докаже зад волана на истински конкурентна кола. И ако успее да бъде на нивото на Алонсо, тогава ще има големи възможности за своето бъдеще в Макларън.