Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Протон се интересуват сериозно от тима на Рено

Протон се интересуват сериозно от тима на Рено

69
0

Собствениците на марката Лотус – Протон, потвърдиха, че проявяват сериозен интерес към тима на Рено във Ф1.

От известно време насам се носеха слухове, че Протон искат да станат основен спонсор на отбора, но сега самите те заявиха, че интересът им е доста по-голям и те са заинтересовани дори от купуването на част от екипа на Рено.

Същевременно главният мениджър на групата Протон – Датук Сиед Зайнал Абидин Сиед Мохамед Тахир, разкри, че в момента се водят преговори за закупуването на 25% от тима на Рено и всичко вече е почти решено.

„Да, това са намеренията ни.  Решение ще бъде взето скоро.

Много сме близо и всичко е въпрос на само няколко дни. Дискусиите са за 25-процентов дял. Все още е прекалено рано да разкрием точния процент, но позицията ни трябва да е такава, че да можем да контролираме марката си“, обясни Тахир пред изданието The Star.

Сегашният собственик на Рено Ф1 – Джерард Лопез, също потвърди, че се водят преговори.

„Познаваме хората от Протон доста добре, познаваме и хората от Лотус Груп доста добре и гледахме към инвестиция от страна на Лотус Груп през последните 15 месеца. Има доста голям шанс нещо да се случи между Лотус Груп, Джений Капитал и Протон, но все още не сме постигнали споразумение“, обясни Лопез, чиято компания Джений Капитал държи контролния пакет акции в тима на Рено.