Начало Автомобили Прототипът NSX бе показан на пистата в Охайо

Прототипът NSX бе показан на пистата в Охайо

18
0
Honda NSX

Прототипът Honda NSX излезе на бял свят – на пистата Спортс Кар Корс в Лексингтън (Охайо). Автомобилът се появи на трасето преди поредния старт от сериите Индикар, демонстрирайки прогреса на проекта за бъдещото ново поколение на една от най-обичаните суперспортни коли. Автомобилът трябва да бъде представен през 2015 г.

Разработваме следващото поколение спортна кола, която ще се чувства като у дома си както на пътя, така и на състезателната писта – коментира главният инженер на Honda R&D Americas Тед Клаус. – Точно поради тази причина за нас бе напълно естествено да демонстрираме прототипа си на писта, показвайки страхотния прогрес по пътя към целта ни – представянето през 2015 г. на NSX.

Проектът се ръководи изцяло от Honda R&D Americas – изследователския център на компанията, намиращ се в Реймънд, Охайо. NSX ще бъде произвеждан в същия щат, в завода в Мерисвил. Ще бъдат използвани както местни, така и вносни компоненти.

Стремежът е колата да запази мита за NSX, създаден преди време и да спечели нови почитатели за бранда и модела. Двигателят ще е средноразположен V6. Ще има система Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) и напълно нова DCT (Dual-Clutch Transmission) трансмисия.