Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Провал за Макларън на Каталуния

Провал за Макларън на Каталуния

82
0

Истински провал претърпя екипът на Макларън на испанската писта Каталуния. Само единият състезател на отбора успя да финишира в надпреварата – Дженсън Бътън се класира на позицията, от която потегли: пети. Това обаче стана възможно заради отпадането на… съотборника му Люис Хамилтън.

– Още в началните обиколки дисплеят ми се повреди. Отборът ми казваше какво да правя по радиото, но не бях сигурен дали изпълнявам инструкциите правилно. Не виждах и светлините за оборотите, като от цялото нещо се обърквах и кога да сменям скоростите. После имах проблем при спирането в бокса – съединителят не работеше както трябва и колелата не бяха стопирали правилно, момчетата едва монтираха гумата, а след това превъртях колелата. При излизането на пистата не знаех къде е Михаел [Шумахер]. Затова и в първи завой намалих, иначе щяхме да се ударим – коментира Дженсън.

Бътън бе разочарован от това, че не успя да задмине Михаел Шумахер, тъй като скоростта му очевидно бе по-добра от тази на Мерцедес-а.

– Повредих гумите си при атаките – една от предните пострада най-сериозно, но и задните не бяха в много добро състояние – допълни той.

Хамилтън пък изпревари Фетел при спиранията в бокса и вървеше на втора позиция по предпоследната обиколка, когато се спука предна лява гума. Той отпадна встрани от пистата, макар в крайна сметка да бе класиран 14-и. Най-бързата обиколка в надпреварата пък едва ли е утеха за изпуснатия подиум.

– Пазех болида, за да стигна финала, когато внезапно усетих срива в предната лява част. Не усетих нищо странно преди инцидента – колата вървеше страхотно. Не знаем какво се обърка, но всичко заминава за технологичния център, за да разберем – каза Люис.