Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Провал за Макларън в квалификацията

Провал за Макларън в квалификацията

49
0

Пълен провал претърпя екипът на Макларън в квалификацията за Гран при на Малайзия. Отборът изчака прекалено дълго в началото на тренировката с идеята, че дъждът ще спре, но вместо това валежът се усили. Дженсън Бътън се завъртя на аквапланинга и заседна в чакъла на зона за сигурност. Времето му бе достатъчно за участие във втората част на сесията, но той не кара в нея, тъй като неговият МР4-25 трябваше да бъде изкаран с кран от трасето. В крайна сметка световният шампион за миналия сезон ще е 17-и на стартовата решетка.

– Първата ми обиколка с интермедиите беше добра. После първият сектор бе сравнително сух, но след това – на бързия ляв завой – беше наводнено. Просто се изпързалях и заседнах в чакъла – бе обяснението на Бътън.

Той се надяваше, че не е строшил нищо по автомобила си, тъй като известно време се надяваше, че маршалите ще успеят да го избутат обратно и не гасеше двигателя.

Люис Хамилтън от своя страна също се въртя, но остана на пистата. Времето му – 20-о по сила – обаче го извади от битката още след Q1.

– Просто не очаквахме повече дъжд. Докато изляза, по трасето имаше много жълти знамена, а после заваля по-силно. Не усещах нищо, толкова бе хлъзгаво. Опитах се да свърша възможно най-добра работа в тези условия. Сега се концентрирам изцяло върху съперниците около мен и по-напред – заяви Хамилтън.