Начало Moto News Провалени тестове на Ducati Team на Херес

Провалени тестове на Ducati Team на Херес

28
0

Заводският отбор на Ducati бе на двудневни тестове на пистата Херес. Те обаче приключиха по-рано от предвиденото.

Откакто Ducati Team избра да се състезава в клас Open, тимът реши да хвърли луди пари за тестове. Нещата обаче се объркаха, тъй като условията на пистата вчера бяха много променливи. Цяла нощ над Херес валя дъжд и пистата не можа да изсъхне напълно. В крайна сметка, пилотите на тима не можаха да изпълнят изцяло планираната работа и да се подготвят за Гран При на Испания, която ще бъде на същата писта от 2 до 4 май.

Нито Кръчлоу, нито Довициозо, които в първия ден заснемаха промоционален клип, успяха да постигнат прилични времена за обиколка. Те обаче успяха да дадат информация на инженерите от Борго Панигале, че заводската електроника работи добре на мотоциклетите Desmosedici GP14 и очевидно след състезанието в Катар по машините се работи правилно. Следващият старт на Ducati Team ще бъде във втория кръг от шампионата на пистата в Остин, Тексас другия уикенд (11-13 април).

Тридневни тестове на Херес направи и Данило Петручи от частният Iodaracing MotoGP Team. Италианецът също имаше проблем при тестовете на своя ART байк заради ложите атмосферни условия. Той имаше и проблем с електрониката, тъй като според регламента в последните тестове те трябваше да работят със софтуера на Aprilia за клас Open, а после да преминат на спецификацията за шампионата на Magneti Marelli. Петручи  направи само 110 обиколки преди старта в Остин.