Начало Автомобили PSA и Dongfeng постигнаха принципно споразумение

PSA и Dongfeng постигнаха принципно споразумение

57
0
Peugeot,завод,фабрика

PSA Peugeot Citroen и Dongfeng постигнаха принципно споразумение за 4 милиарда евро свеж капитал, както и да задълбочат сътрудничеството си, съобщи Ройтерс. Преговорите между автомобилните производители се водят от миналата година.

Споразумението ще бъде представено на борда на Peugeot на 18 февруари. Очаква се същия ден да бъде подписан официален меморандум по въпроса. Според първоначалния план марката ще продаде на Dongfeng и френското правителство по 14%. Това би трябвало да се случи в комбинация с въвеждането на индустриален план за запазване и разширение на вече съществуващия джойнт венчър и увеличаване на сътрудничеството в областта на изследванията и развитието с поглед към разрастващите се пазари в Азия.

Повечето детайли са вече уточнени, твърдят запознати със ситуацията източници. Един от малкото нерешени въпроси е изборът на нов, независим председател. Твърди се, че френското правителство лобира за Луи Галоа, но Dongfeng предпочитат Фабриция Барбизе. Peugeot отказват коментар изобщо по преговорите с китайската страна. Говорителят на Dongfeng Жу Ми заяви, че не знае за каквото и да било споразумение и допълни, че компанията ще направи изявление, ако бъде постигната някаква сделка.