Начало Автомобили PSA Peugeot Citroen преговарят за съвместно производство със ЗИЛ

PSA Peugeot Citroen преговарят за съвместно производство със ЗИЛ

38
0
aliance,Fiat,psa

PSA Peugeot Citroen преговарят за съвместно производство със ЗИЛ, съобщи агенция Ройтерс. Информацията идва от руското издание Ведомости, като досега има потвърждение за преговори, но без подробности за характера им.

ЗИЛ е част от специфична дискусия, която водим относно лекотоварни превозни средства в Русия. Но това е само една тема от разговори, съдържащи множество други точки и нищо не е решено или приключено днес – заяви говорителят на френската компания Жан-Баптист Томас.

Изявлението му пред Ведомости дойде вследствие на информация от руски източник от автомобилната индустрия за възможността французите да работят съвместно със ЗИЛ. От руската компания, която е почти на 100 години, също потвърдиха, че преговарят с Peugeot, но отказаха да дадат повече детайли.

Според неназования източник се очаква ЗИЛ да сключат споразумения с няколко компании до края на месеца.

Продажбите на лекотоварни превозни средства съставляват 7,2% от руския пазар за 2012 г. (188 095 броя). Според публикациите споразумение между Peugeot и ЗИЛ би било от по-голяма полза за руската страна, тъй като французите не възнамерявали да инвестират голяма сума в евентуалното партньорство.