Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пума стана партньор на Мерцедес във Формула 1

Пума стана партньор на Мерцедес във Формула 1

76
0
Пума

Пума ще работи и с отбора на Мерцедес във Формула 1, стана ясно днес при обявяването на сключения от тях многогодишен контракт. Компанията ще развие глобалната дистрибуция и продажби на продуктите с логото на екипа на щутгартския концерн. Контрактът влиза в сила от 1 януари 2012 г., а прочутата емблема на Пума ще се появи върху болида на екипа за следващия сезон.

Пилотите и членовете на тима ще се обличат вече с дрехи на марката, която благодарение на дългогодишната си работа в автомобилния спорт спомогна за революционизирането екипите на състезателите чрез намаляване на теглото им при запазени сигурност и комфорт. Пума ще разгърне дейността си на вече утвърдени пазари, но ще работи и на развиващи се такива, за да се постигне глобално покритие.

Пума има дълга история в моторспорт. Познавам техните иновации в областта на състезателното облекло – едни от най-добрите в индустрията, тъй като и преди съм работил с тях. Това е ключово партньорство за Мерцедес и сме доволни, че то тепърва ще става все по-силно – коментира шефът на отбора Рос Браун.