Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пурчер се надява да получи шанс в F1

Пурчер се надява да получи шанс в F1

323
0
Тео Пурчер
Тео Пурчер, снимка Заубер

Тео Пурчер се надява да получи шанс в F1. Френският пилот не се е отказал от тази мечта и да се надява да бъде титулярен пилот в близко бъдеще. Единственият вариант за Пурчер да влезе в F1 е със Заубер.

Пурчер се представя на много високо ниво през последните години. Младият французин спечели миналогодишната кампания във Формула 2. Но по подобие на неговия предшественик Фелипе Другович, той не получи шанс да се прехвърли в F1

В момента Пурчер няма активна състезателна програма. 21-годишният французин е тестов и резервен пилот на Заубер. В началото на годината той отиде в Супер Формула, където записа едно участие. След това Пурчер се прехвърли в Индикар с Ероу Макларън. Няколко състезания по-късно той беше изненадващо освободен от тима и заменен от Нолан Сийгъл. Ероу Макларън отново извика Пурчер в Торонто, където той замести контузения Александър Роси.

Пурчер все още не знае къде ще продължи своята кариера. Французинът се надява да получи шанс и да последва примера на колегите си Джак Дуън и Оливър Беърман. Двамата получиха възможност да бъдат титуляри в Алпин и Хаас, макар да финишираха зад Пурчер през миналия сезон. Това поставя французина в доста странна и неприятна ситуация.

„Погледнато отстрани, това със сигурност изглежда несправедливо. Смятам, че е несправедливо и за Другович. Той спечели титлата преди мен, но.. знаете, че е така. Това е светът на F1“, каза той пред Motorsport.com.

„Просто съм щастлив, че отново съм тук, в падока. Както казах, наистина се надявам, че един ден ще мога да имам своя шанс. Готов съм да дам всичко от себе си. Просто съм запален по този спор и съм да дам най-доброто от себе си. Не искам нищо. Искам само… Искам само седалка и волан и, да бъда вътре шанс в автомобила“, добави резервният пилот на Заубер.

Пурчер се върна в падока по време на рейс уикенда в Италия. Французинът призна, че си търси място в F1 през следващата година с тима на Заубер. Разбира се, това няма да е никак лесно. Негова конкуренция са Валтери Ботас, както и Габриел Бортолето и Мик Шумахер. Говори се, че Ауди проявява интерес и към Себастиан Фетел

„Това е добър въпрос. Аз също си го задавам всеки ден. Не знам“, отговаря Пурчер на въпроса какво трябва да направи, за да си осигури титулярно място в F1.

Пурчер записа огромни успехи през миналата година. Французинът спечели титлата във Формула 2 и изпревари Дуън, Беърман и други таланти в поддържащия шампионат. Разбира се, някои критици изтъкнаха, че са му били необходими три сезона, за да си осигури шампионската титла.

„Със сигурност някои хора казват, че спечелването на шампионата през третата година в F2 не изглежда добре. Но аз го спечелих, когато бях на 20 години. Аз съм най-младият победител в състезание в F2 и F3. Не трябва да доказвам нищо на пистата. Просто трябва да имам възможност. Това е всичко. Не знам какво да добавя повече“, обясни Пурчер.

21-годишният пилот изрази желание да се присъедини към проекта на Ауди. Той също така остана оптимист въпреки ужасната форма, в която се намира в Заубер от началото на сезона.

„Със сигурност изглежда много обещаващо за отбора. Мисля, че това е много важен и наистина голям проект. Надявам това да помогне на тима да се развива“, коментира Пурчер.

„Разбира се, това е малко труден период. Въпреки това съм сигурен, че отборът ще се подобри. Всички работят много усилено, а с помощта на Ауди положението ще бъде по-добре. Сигурен съм в това.“

„Скоро ще има и промяна в регламента, която също трябва да ни помогне. Сигурен съм, че за мен ще бъде мечта да бъда част от такъв голям проект и такава легендарна марка като Ауди. Готов съм да карам за такъв отбор. Знаете, че съм доста млад, но съм готов за това. Мисля, че те със сигурност [знаят], че съм там. Ако ме искат – аз съм тук. Готов съм за битка“, заключи Тео Пурчер.