Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 PURE на Крейг Полок спря работата си по двигателите за 2014 г.

PURE на Крейг Полок спря работата си по двигателите за 2014 г.

25
0
Крейг Полок

Компанията PURE (Propulsion Universelle et Recuperation dEnergie) на Крейг Полок е била принудена да спре развитието на двигатели за Формула 1 за 2014 г. заради проблеми с инвеститори. Бившият мениджър се надява да стане доставчик след промяната на правилата за моторите, които след още един сезон трябва да са 1,6-литрови V6 турбо.

Полок смята, че проблемите могат да бъдат разрешени в следващите няколко дни (до края на юли). В момента обаче работата не може да продължи.

Шотландецът обясни, че моторите са в доста напреднал стадий и вече се сглобяват в базата на компанията в Кьолн (която преди бе използвана от отбора на Тойота във Формула 1).

Технически директор на PURE е бившият шеф на департамента за двигатели на Ферари Жил Симон. В изпратен от него имейл компанията се извинява на доставчиците си за неудобната ситуация и се уточняват причините за проблема. В писмото се казва още, че всички се надяват ситуацията скоро да получи разрешение, но не е ясно кога проектът ще се задвижи отново с пълна сила.