Начало Автомобили Пускат 20 броя Sesto Elemento за по 1,9 млн. евро

Пускат 20 броя Sesto Elemento за по 1,9 млн. евро

581
0
carbon,Lamborghini,Sesto Elemento

От първи октомври т.г. започват продажбите на ограничената серия от 20 броя Lamborghini Sesto Elemento, представен като концепт през миналата есен в Париж. За това съобщава германското издание Auto Motor und Sport, базирайки се на информация, получена от дилърските центрове на марката.
Суперавтомобилът Sesto Elemento (Шестия елемент, т.е. въглерод) е изработен изцяло от карбон и отразява сериозния технологичен прорив, извършен от италианците. Използваните в структурата му композитни материали са спомогнали за постигане на тегло от само 999 кг. (срещу 1340 кг. на базовия Gallardo LP570-4 Superleggera). Където е било възможно стоманените и даже алуминиевите детайли са заменени с въглеродни влакна, даже и ауспуховите тръби са изработени от стъклокерамика и карбон. Моторът е същият 5,2-литров V10 с мощност 570 к.с., но при Sesto Elemento динамиката е далеч по-добра – 2,5 сек. до 100 км/ч. и максимална скорост от 350 км/ч.
За съжаление колата може да се кара само на писта, като даже не се предвижда хомологация за употреба по нормални пътища. Това е свързано с особеностите на конструкцията на автомобила, в който няма място за монтиране на въздушна възглавница например.
Според първоначална информация, цената на униката ще е около 1,9 млн. евро.