Начало Автомобили Пускат една от колите на Джеймс Бонд на търг

Пускат една от колите на Джеймс Бонд на търг

43
0

Най-легендарната кола, която Джеймс Бонд е използвал – Астън Мартин DB5, ще бъде продадена на аукцион в края на месец октомври тази година.

Автомобилът, участвал във филмите „Goldfinger“ и „Thunderball“ от легендарната поредица за агент 007, има регистрационен номер FMP 7B и в момента все още е собственост на щатския радио-водещ Джери Лий. Той купува колата още като нова през 1969-та година за 12 000 щатски долара.

Сега обаче цената, на която се очаква тя да бъде продадена, е около 5 милиона долара. Парите ще бъдат дарени на едноименната фондация на радио-водещия, която помага на социално слаби хора.

„Колата на Джеймс Бонд ми донесе много радост през тези 40 години. И дори и след като я продам, тя ще продължи да ми доставя огромно удоволствие, защото ще отиде в полза на фондацията ми и нейната мисия по света“, обясни Лий.

Естествено колата все още е оборудвана с всички допълнителни „екстри“, които можем да видим и във филма, като сменящи се регистрационни табели, картечници, катапулт и т.н..