Начало Автомобили Пуснаха паркинг-енциклопедия в мрежата

Пуснаха паркинг-енциклопедия в мрежата

41
0
internet,parking

В интернет започна да работи нов международен социален проект, подпомагащ хората да си намерят паркинг на определено място. На адрес parkopedia.com може да се намери информация за общински, търговски и частни паркинги в над 5759 града от 20 страни. Общото количество на паркоместата надхвърля 15 млн. Информацията се обновява и допълва постоянно както от регистрирани потребители, така и от паркинг-операторите. Въвеждайки в полето за търсене интересуващото място (Тауър Бридж или Айфелова кула например), могат да се видят всички паркинги в близост до обекта, количеството места в тях, работното им време и тарифата за заплащане. Услугата е интегрирана с Google Maps и поддържа всичките й възможности.

Засега България не влиза в списъка на държавите, включени в Паркинг-Уикипедия-та, дали защото у нас няма изградена структура за такива услуги или просто държавата ни представлява достатъчен интерес.

Но въпреки това, проектът продължава да се развива, вече се предлага и приложение за Apple iPhone, Android, Palm, Black Berry, подготвят се и разработки за други мобилни операционни системи.