Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус иска титлата през 2015 г.

Лотус иска титлата през 2015 г.

71
0
Жерар Лопез,Рено

Плановете на Жерар Лопез за бъдещето спокойно могат да бъдат окачествени като доста сериозни. Още през този сезон жителят на Люксембург иска да върне отбора си сред водещите тимове, а в последствие да се бори и за титли. Нещо, което същият този екип, но под името Бенетон, а в последствие и Рено вече успя да направи.

Важна крачка към тези цели е престуктурирането на отбора. Досегашният оперативен директор Патрик Луис става изпълнителен директор, а неговото място се заема от швейцареца Томас Майер, който е ново лице в екипа. Той обаче разполага с 15-годишен професионален опит в големи предприятия.

Лопез смята да използва неговите знания и качества, за да върне отбора на Лотус отново на върха.

„Завръщането на върха във Формула 1 е един продължителен процес“, заяви Лопез. „Затова всичко трябва да е много добре организирано. Патрик Луис и Ерик Булие (тим шеф на Лотус) допринесоха изключително много за това.

Надяваме се с привличането на новия ни оперативен директор Томас Майер, да концентрираме усилията си и да постигнем още по-добри резултати. Нашата цел е да се борим за титлите през 2015 и 2016 г. Искаме да постигнем триумф, какъвто вече е постиган в Енстън.“