Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен четвърти на любимото си трасе

Райконен четвърти на любимото си трасе

77
0
Кими Райконен,Спа,Ферари

Това, че Кими Райконен е специалист по отношение на пистата Спа не е тайна за никого. Той е единственият от активните пилоти с четири победи на това трасе и въпреки трудностите, които изпитва през тази година в отбора на Ферари, в Белгия той отново успя да блесне и да се класира на четвърта позиция.

„Той стартира доста назад, но успя да използва максимално отворилите се пред него възможности“, радваше се техническият директор на Ферари, Джеймс Алисън. Финландецът потегли от осма позиция, но успя в течение на състезанието да изпревари доста от пилотите пред себе си и дори в един момент изглеждаше, че ще се качи на подиума. „Още в предишните състезания имахме добро предчувствие, но винаги се случваше нещо. Сега обаче завършихме там, където трябва да сме според разпределението на силите.“

Формата на Райконен върви нагоре, но както самият Алисън заяви преди няколко дни, той не смята, че проблемите на финландеца с колата могат да се решат тази година.

„Райконен просто е специалист на това трасе и днес успя да измъкне максимума от колата си“, заяви и бившият пилот във Формула 1, а сега коментатор в Sky Германия Марк Шурер. „За съжаление усилията му не стигнаха за място на подиума – той определено се нуждае от подобен успех. В началото на годината смятахме, че той ще даде сериозен отпор на Алонсо, но досега само испанецът успяваше да използва максимума от колата.“

Със сигурност резултатът на Райконен е бил облекчение и за Марко Матиачи, който преди надпреварата заяви, че финландецът ще остане в отбора и през 2015 г.