Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг все още е оптимист, че може да спечели титлата

Розберг все още е оптимист, че може да спечели титлата

47
0

Нико Розберг заяви, че все още е оптимист относно шансовете си да спечели този сезон титлата във Формула 1.

Немският пилот на Мерцедес изостава с 24 точки от съотборника си Люис Хамилтън два кръга преди края на първенството. Англичанинът е в изключително силна серия, като в Остин постигна пета поредна победа (общо десета за сезона). Ситуацията е такава, че дори Розберг да спечели в Бразилия и Абу Даби, това няма да е достатъчно да спечели короната, ако Хамилтън е втори и в двете състезания.

– Ясно е, че нещо трябва да се случи. За съжаление не стига да спечеля тук и последната надпревара, но за съжаление това е положението. В спорта обаче могат да се случат толкова много неща, че все още съм оптимист. Не вървя толкова добре, колко в предишни моменти от сезона. Люис свърши по-добра работа – просто е. Но както казах, има още две състезания. И по принцип е страхотно, че шампионатът ще се реши в самия край – обясни Нико.

Той се засмя, че в момента обожава „Абу Дабъл”, както вече кръстиха последния кръг в Абу Даби заради двойните точки, които ще бъдат спечелени там. На въпрос как би отговорил на твърдението, че не заслужава титлата, ако я вземе благодарение на противоречивото правило, Розберг заяви, че няма да каже нищо:

– Всеки има право на мнение. В спорта се зачитат точките накрая, като може, разбира се, да се спори кой какво заслужава повече или по-малко. Това се случва винаги.

Нико каза още, че според него нищо не се е променило в екипа от Спа насам. Той и Хамилтън се удариха във втората обиколка на Гран при на Белгия, след което имаше куп обяснения и дори събиране в базата в Бракли заедно с шефовете на тима.

– Битката беше напрегната преди, напрегната е и сега. Не знам какво точно мисли Люис за определени неща, но за мен нищо не се е променило – настоя Розберг.