Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо доволен от четвъртото място

Рикиардо доволен от четвъртото място

50
0

След трудния уикенд в Австралия, отборът на Ред Бул показва явни признаци на събуждане. Даниел Рикиардо зае четвърто място в днешната квалификация, а неговият съотборник Данил Квят се нареди пети. Според Рикиардо това е бил и максимумът, който екипа е могъл да постигне.

„Четвъртото място бе най-доброто, което можехме да постигнем днес“, доволен бе австралиецът след квалификацията. „Мина доста време откакто за последно стартирах от втора редица. На сухо вероятно нямаше да можем да постигнем подобен резултат. Вероятно щяхме да сме най-много пети.

Изоставането спрямо Мерцедес продължава да е сериозно, но сега изглежда, че и разликата спрямо Себ (Фетел – б.а.) не е малка. В същото време обаче при тези тежки условия сме преди Уилямс, което е позитивно.

Със сигурност сме отбелязали напредък спрямо представянето ни в Мелбърн и крачка по крачка се приближаваме към намиращите се пред нас тимове. Ако утре не вали износването на гумите ще е сериозно и може би ще бъде състезание с три спирания в бокса.“