Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от темпото си в дълга серия от обиколки

Розберг доволен от темпото си в дълга серия от обиколки

28
0

Постигнатото от Нико Розберг време сутринта с твърдите гуми остана неподобрено, въпреки че в следобедния 1,5 ч. пилотите направиха излизания и с по-меката смес. Силният вятър и значително по-високите температури на асфалта предизвикаха доста трудности за пилотите в опитите им да намерят повече сцепление на пистата. Пилотът на Мерцедес показа много добро темпо и при излизанията си с повече гориво в края на втората свободна тренировка. Розберг обаче имаше проблем със скоростите в своята бърза обиколка с по-меките гуми, след като на първия завой не успя да превключи предавките надолу.

Значително по-доволен бе германецът от темпото си в дълга серия от обиколки, където изглеждаше по-бърз от своя съотборник Люис Хамилтън. Не Себастиян Фетел, а Фелипе Маса обаче бе най-близо до пилотите на Мерцедес.

„В сравнение с Люис състезателното ни темпо изглежда близко, но в представянето си в една обиколка ще трябва още да поработя“, обясни Розберг своите впечатления след първия ден. „Като цяло един доста труден петък на пистата, където вятърът играеше сериозна роля. Колите са много чувствителни и заради него бяха трудни за каране.“

Като допълнение високата температура на асфалта, която достигна 50 градуса по никакъв начин не улесни работата на пилотите. На питуола обаче шефовете изглеждаха доволни.

„Според нашето обобщение, нещата вървят добре“, заяви спортният директор на Мерцедес, Тото Волф. „Работата ни в дълги серии от обиколки се бе чудесна от раз, както с твърдите, така и с по-меките гуми. Картината с твърдите бе по-добра.

Изглежда, че имаме сериозна преднина. Радостното е, че в третия сектор нещата се получават, както бе през миналата година. Там през 2014 г. ние определяхме мащаба и сега също е така.“