Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг се надява на добър старт след поредната загубена квалификация през този...

Розберг се надява на добър старт след поредната загубена квалификация през този сезон

47
0

Нико Розберг започна добре уикенда в Белгия, но днес изглежда Люис Хамилтън съумя да обърне ситуацията в своя полза. Германецът бе победен за десети път в квалификациите през тази година от своя съотборник и в края на годината ще трябва да му отстъпи титлата за най-много победи в тренировката за място, която спечели през миналата година. Хамилтън успя да го победи с почти 0,5 сек.

„Разбира се, че съм разочарован, защото си мислех, че имам шансове да спечеля полпозишън тук“, обясни Розберг след квалификацията. „Люис обаче днес бе прекалено бърз, успя да намери скорост, която на мен ми липсваше.

Днес сутринта загубихме посоката в настройките. Но предприехме доста промени в последствие и сега баланса е значително по-добър. Не бе никак лош за квалификацията.

Утре с новата процедура на стартиране смятам, че ще имам добри шансове. Сега всичко ще зависи от нас. По баира на горе и като втори има добри възможности за изпреварване. Виждали сме често подобни маневри там. Имах добро темпо в дългите серии от обиколки и това ме прави оптимист за утрешния ден.“