Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изненадан и щастлив след квалификацията

Рикиардо изненадан и щастлив след квалификацията

78
0

Даниел Рикиардо не криеше изненадата си от спечелването на втората позиция в квалификацията за Гран при на Сингапур, която посрещна както винаги с широка усмивка. Това ще бъде третия му старт от втора позиция, като по този начин той изравни своето най-добро постижение в тренировката за място. През миналата година той постигна същите резултати в Австралия и Китай.

„Чудесно е отново да съм тук“, заяви австралийският пилот на Ред Бул. „Мина доста време откакто аз и Себастиян седяхме тук.“

Квалификацията се разви като двубой между отборите на Ферари и Ред Бул, като в повечето случаи Квят бе по-бързият от пилотите на биковете. Едва в последната решаваща част австралиецът излезе с едни гърди напред.

„Истинска изненада е, че тук не присъстват пилот на Мерцедес. Вчера си мислехме, че те просто играят и не показват истинските си възможности. Сега обаче съм изключително щастлив да съм тук.

Надяваме се на добро състезание през утрешния ден. Изключително съм щастлив за отбора и всички, които работят за него. Напредъкът ни се вижда. От състезанието в Будапеща колата просто оживя и това ни позволява да се борим за позиции в челото.“