Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг без шанс за място на подиума

Розберг без шанс за място на подиума

53
0

Нико Розберг пропусна да намали по-сериозно изоставането си в класирането при пилотите спрямо своя съотборник Люис Хамилтън. Германският пилот на Мерцедес се класира едва четвърти и все пак намали с 12 точки своя пасив, който вече е 41 точки. Още преди състезанието обаче започнаха и проблемите за Розберг. По време на загряващата си обиколка двигателят на неговата кола на няколко пъти изключи.

„Това бе голям шок за мен“, обясни германецът. „Колата продължаваше да изгасва и ако това ми се случеше на грида при загряващата обиколка всичко щеше да свърши и да се наложи да стартирам от бокса.

Оказа се, че решение има, но трябваше да променим стартовата процедура. Това означаваше, че трябва да се адаптирам за кратко към нова последователност от копчета и да забравя за нещо, което съм тренирал хиляди пъти. При всички положения стартът ми не бе оптимален, но все пак успях да не загубя позиции.“

Розберг се движеше дълго време зад своя съотборник Люис Хамилтън, който обаче разполагаше с по-добро темпо до проблемите си със задвижващата система. След тях той излезе четвърти и дори смятал, че ще може да се качи на подиума.

„Мислех си, че ще мога да атакувам Кими. След спирането в бокса колата бе чудесна, но изведнъж износването на гумите стана сериозно, при това на по-твърдите. Нещо, което не съм си представял, че може да се случи.

Все пак продължаваме да гледаме напред. В последните състезания доминирахме и не може едно състезание да обърне всичко. Представянето ни тук е една истинска аномалия. Най-големият ни проблем е, че не разбираме защо се случва всичко това.

Това че намалих изоставането си спрямо водача в класирането при пилотите не ме утешава. Ние сме разочаровани, защото колата просто не вървеше тук. Трябва да направим всичко възможно да разберем защо се случи всичко това.“