Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да има големи промени по задвижващата си система до следващия...

Рено няма да има големи промени по задвижващата си система до следващия сезон

27
0

Рено няма да има големи промени по задвижващата си система чак до следващия сезон, заяви отговарящият за двигателите технически директор на тима Реми Тафен. Френският тим има на разположение 21 токена и обмисляше сериозни новости към края на настоящата състезателна година. Програмата обаче се е променила, след като в Енстън спират развитието на колите за 2016 г., за да се съсредоточат върху болида за 2017-та.

„Голямата стъпка ще е догодина, първото състезание”, заяви Тафен в отговор на въпрос кога ще са следващите промени по задвижващата система. „Ще работим по спецификацията, с която разполагаме в момента, ще се постараем да извлечем максимума от нея. Но няма да има толкова големи новости, колкото в първия и шестия старт от този сезон.”

В Рено не се притеснявали от това, че може да останат неизползвани токени. Тафен каза също така, че е доволен от напредъка в работата на моторите, особено като се имат предвид трудностите с тях през 2015 г.: „Подобрението се вижда на писта. Всичко, което излезе от фабриката и се появи на трасе, работеше както трябва. Това е добър прогрес. Но още ни предстои дълъг път.”

Смята се, че въведените в Монако новости са дали подобрение от около половин секунда на обиколка.

В петъчните тренировки на пистата Хунгарориг екипът на Рено имаше доста трудности. Джолион Палмър направи само шест тура сутринта заради технически проблем. Налягането на горивото му коства време и следобед. Кевин Магнусен и заместилият го в първата сесия Естебан Окон бяха по-доволни от свършената работа.