Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо със смесени чувства след квалификацията

Рикиардо със смесени чувства след квалификацията

74
0

Даниел Рикиардо бе едновременно доволен и разочарован от представянето си в квалификацията на пистата Хунгароринг. Австралийският пилот на Ред Бул се класира трети, а съотборникът му Макс Верстапен бе четвърти.

Рикиардо обаче се ядоса на станалото в края на третия сегмент, когато предупредителните жълти знамена заради завъртането на Фернандо Алонсо (Макларън) го принудиха да намали.

„Пострадахме заради жълтите флагове. Вървях доста добре в последната си бърза обиколка и можех да съм по-близо до полпозишъна. Щеше да е интересна битка без предупрежденията, поради което съм леко разочарован. Мисля, че бях с три и половина десети от секундата по-бърз и вероятно постижението ми щеше да е близко до това на Нико [Розберг]. Затова бях доста ядосан по радиото, но положението е такова, каквото е.

Но в същото време сесията премина наистина чудесно. Бяхме конкурентоспособни във всякакви условия. Трябваше да се адаптираме наистина бързо – кога да сложим сликове в Q2, кога да излезеш от питлейна при положение, че бе още толкова мокро. Истинско предизвикателство, но и забавление. В Q3 на последния завой все още имаше мокро петно точно до бордюра, където попаднах. Беше малко сложно да се измъкна, но в крайна сметка оцелях.”

Верстапен от своя страна заяви, че не е можел да стори нищо, за да пресече навреме старт-финала и да направи още един бърз тур. Макар да изтърва момента, той не намали и времето му в първи сектор бе с половин секунда по-добро от предишното му най-силно постижение в тази секция. Затова Верстапен смята, че е можел да даде постижение, близко до това на Розберг.

„Изтървах момента за секунда или две, защото всички намаляваха във финалния сектор, а аз бях последна кола”, обясни той. „Исках да си оставя пространство, защото когато си зад толкова автомобили, тъй или иначе няма как да си подобриш времето. Казаха ми да ускоря, но бях блокиран. Но дори да бях успял, щях да попадна на жълти знамена. Поне сме на втора редица, така че всичко е възможно утре.”