Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с най-добро постижение в 6-ия ден от тестовете в Испания

Рикиардо с най-добро постижение в 6-ия ден от тестовете в Испания

79
0

Даниел Рикиардо с Ред Бул Постигна най-добро време за 2-ия ден от вторите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона или общо 6-и за предсезонната подготовка.

Традиционната обедна почивка от 1 час беше отменена, за да бъде наваксано поне частично загубеното време за изпитания от миналата седмица когато времето беше лошо.

С най-меките гуми хиперсофт той записа 1:18.047 мин, което е нов неофициален рекорд на пистата. Той направи и най-много обиколки от всички пилоти – 165. Австралиецът остави зад себе си Люис Хамилтън (+0.353 сек) с ултрасофт. Със същия тип гуми неговият съотборник Валтери Ботас записа 1:18.560 мин следобед. Двамата навъртяха общо 175 тура за Мерцедес.

Себастиан Фетел завърши деня 4-и, като изостана на 1.5 сек от лидера, но пък постигна най-добрия си резултат с доста по-бавните гуми софт. Той кара вместо Райконен, който не се е чувствал добре преди началото на деня.

Следобед финландецът все пак задна зад волана и завърши дена с 9-о време, като със софт постигна 1:20.242 мин. Пред него се наредиха Брендън Хартли с Торо Росо (5-и), Алонсо с Макларън, Сайнц с Рено и Грожан с Хаас.

Алонсо записа постижението си хиперсофт и то едва ли може да се счита за положително с оглед на времената на водещите отбори с много меки гуми. Освен това той имаше технически проблем и спря на пистата на завой 7. Оказа се, че има теч на масло, а в тима бяха принудени да сменят задвижващата система. Това коства на тима загуба от над 6 часа. Испанецът успя да излезе на пистата едва в последните 15 мин и завърши деня с едва 57 обиколки.

В края на сесията няколко пилоти изпробваха стартове от място след една загряваща обиколка веднага след излизането от бокса.