Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Ако не бе трафика можех да дам още по-добро време

Райконен: Ако не бе трафика можех да дам още по-добро време

34
0

Кими Райконен направи чудесна обиколка във втората петъчна тренировка и постигнатото в нея време го направи първият преследвач на пилотите на Мерцедес.

„Днешният петък бе значително по-добър от последните няколко“, отбеляза Райконен. „Благодарение на работата по колата сутринта получихме добра обратна информация, която ни позволи да направим полезни промени през обедната почивка. Тези промени определено дадоха резултат. Заради трудностите ми с предната ос, които обикновено имам, се опитахме да отстраним всички причини за нестабилността ѝ.“

Така въпреки някои грешки, в крайна сметка финландецът за първи път от доста време насам бе доволен от поведението на F14 T.

„Сигурен съм, че без трафик можеше да бъда още по-бърз“, сигурен е Райконен. Той не бе толкова притеснен от своите грешки на трасето, колкото от това, че заради прекъсванията в края не успя да направи дълга серия от обиколки. Още по-лошото е, че са възможни и превалявания в двата оставащи дни.

„На сухо колата функционира доста добре, но знаем, че ако вали нещата могат да се обърнат много бързо.“

„Важното обаче е, че от една страна получихме доста ясна картина, къде се намираме при тези условия“, заяви от своя страна и Пат Фрай. „Ясно ни е обаче, че ако завали, започваме директно от нула.“