Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е с представяне над възможностите си през сезон 2014 г.,...

Ред Бул е с представяне над възможностите си през сезон 2014 г., смята Хорнер

36
0
Даниел Рикиардо

Ред Бул постига представяне над възможностите си през сезон 2014 г., смята шефът на тима Кристиан Хорнер.

Той признава, че тазгодишните резултати на екипа от Милтън Кийнс са далеч от стандартите през последните четири години. Двете победи на Даниел Рикиардо обаче са все още единствените успехи на друг тим освен Мерцедес.

Като се има предвид изоставането ни, всъщност постигнатото през първата половина от годината е забележително. Спечелихме две надпревари, имаме класирания на първа редица на грида, подиуми. Това е чудесно, като вземем под внимание обстоятелствата. Ясно е, че тази позиция не е тази, на която сме свикнали да бъдем. Но отборът демонстрира истински характер и се бори. Така че има много положителни неща, които да извлечем – обясни англичанинът, цитиран от Аутоспорт.

Според Хорнер двигателят на Рено е с 65 к.с. по-малко от този на Мерцедес. Поради тази причина подобренията от Вири-Шатийон ще са ключови за резултатите през останалата част от сезона.

Трябва да намалим разликата в мощността през оставащата част от състезателната година. Най-окуражаващото е, че след промените в управлението Рено са много открити и приемат проблемите, както и нуждата да се подобрят. Търсят във всички аспекти къде могат да поправят нещата. Задвижващите системи все още са много нова технология. Би трябвало Рено да се справят – допълни Хорнер.