Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг смаза конкуренцията във втория ден в Барселона

Розберг смаза конкуренцията във втория ден в Барселона

33
0

Нико Розберг завърши на първо място втория ден от последните предсезонни тестове в Барселона. Пилотът на Мерцедес показа уникална скорост като с първото си излизане за тази година с меките гуми отвя конкурентите си с повече от секунда. Въпреки сравнително хладните температури (12 градуса на въздуха и 24 градуса на асфалта), германецът подобри с 2,5 сек. резултата на Люис Хамилтън, с който световният шампион постигна полпозишън в Испания през 2015 г.

Второто място остана за Валтери Ботас, който със своя Уилямс направи няколко впечатляващи като постоянство и скорост дълги серии от обиколки. Времето на финландецът бе с 1,2 сек по-слабо от това на Розберг.

Трети се нареди Фелипе Насър от екипа на Заубер на малко изоставане от Ботас.

Себастиян Фетел, който остана четвърти, успя да завърти най-много обиколки в този ден. Пилотът на Ферари, който заложи на дълги серии от обиколки и събиране на аеро данни. Все пак той направи и излизане с меките гуми сутринта, с които постигна и най-добрия си резултат.

Следобедните часове не минаха обаче без прекъсвания. Първо Данил Квят спря заради проблем със сензор на хидравликата. Този проблем на пилотът на Ред Бул бързо бе отстранен, но постигнатото от него време стигна едва за осмото място.

След него пък радостта в бокса на Макларън бе леко помрачена, защото след 101 обиколки на пистата Дженсън Бътън спря и развали възможността да запише ден без проблеми за екипа от Уокинг. Все пак в отбора бяха особено доволни, макар че петото му време бе с почти 3 сек. по-бавно от това на Розберг.

В края на сесията пък Малдонадо спря на входа на питлейна и на практика това означаваше край на деня. Венецуелецът даде шести резултат със своя Лотус, а зад него седми остана Макс Верстапен с Торо Росо.

Изключително постижение пък постигна Нико Хюлкенберг, който започна работата си по новия болид на Форс Индия малко преди обед. Той определено не гонеше резултати и резонно завърши на последното девето място, но успя да завърти 77 обиколки без видими проблеми.

Тестовете продължават в събота и в неделя, като това ще е генералната репетиция преди първото състезание за сезона в Мелбърн.

1 Нико Розберг Мерцедес 1:22.792 мин
2 Валтери Ботас Уилямс +1.203 сек.
3 Фелипе Насър Заубер +1.279
4 Себастиян Фетел Ферари +2.547
5 Дженсън Бътън Макларън +2.798
6 Пастор Малдонадо Lotus +3.913
7 Макс Верстапен Торо Росо +3.974
8 Данил Квят Ред Бул +4.173
9 Нико Хюлкенберг Форс Индия +5.620

Фетел – 143 об.
Насър – 141
Малдонадо – 140
Верстапен – 139
Розберг – 106
Бътън – 101
Ботас – 90
Квят – 84
Хюлкенберг – 77