Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено обяви официално присъединяването на Будковски към екипа

Рено обяви официално присъединяването на Будковски към екипа

82
0
Рено Спорт F1
снимка: Рено Спорт F1

Тимът на Рено обяви официално присъединяването на Марчин Будковски към френския екип. Обявената длъжност на поляка е изпълнителен директор. Според съобщението той ще отговаря за дейностите по развитието на шасито.

„През последните месеци Рено Спорт Рейсинг претърпя сериозно развитие: ускорен ръст в Енстън, реструктуриране на политиката ни за двигателите във Вири-Шатийон с присъствието на два водещи клиентски отбора за 2018 г., три поредни титли в шампионата на Формула Е и редица успехи в други категории на автомобилния спорт, придобиване на нови стратегически партньори, като навсякъде сезоните са дълги и много напрегнати.

Бе ясно, че мениджърската структура на Рено Спорт Рейсинг също трябваше да бъде подсилена. Мисията на Марчин ще е да продължи работата в Енстън, за да успее Рено да се присъедини към водещите отбори до 2020 г. Екипът разчита на хора, чийто умения не е нужно да бъдат доказвани като Боб Бел, Ник Честър и Роб Уайт. Присъединяването на Марчин е великолепна новина и още едно доказателство за решимостта ни да изпълним проекта си”, заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул в официалното съобщение.

Привличането на Будковски в Рено предизвика сериозен отглас в падока на Формула 1. Останалите отбори не са доволни от факта, че доскорошният кадър на ФИА ще стане част от екип твърде скоро. Причината е, че полският специалист имаше достъп до подробна информация за работата на тимовете и за следващия сезон.

Ферари, Мерцедес, Ред Бул, Макларън, Уилямс и Форс Индия изпратиха специално писмо до президента на международната автомобилна федерация Жан Тод и главният изпълнителен директор на F1 Чейс Кери с възраженията си относно назначението на Будковски.