Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен с най-добро време до преполовяването на финалния ден в Барселона

Райконен с най-добро време до преполовяването на финалния ден в Барселона

74
0

Кими Райконен с Ферари бе най-бърз до преполовяването на финалния ден (към 14:30 българско време) от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона.

Подобно на съотборника си Фетел, финландецът излезе с най-меките гуми хиперсофт с малко количество гориво и постигна 1:17.221 мин, което е само с няколко стотни по-слабо от това на Себастиан.

Втори малко изненадващо бе Ромен Грожан с Хаас, който със суперсофт записа 1:18.590 мин също в квалификационна симулация. На 0.4 сек след него остана Брендън Хартли с Торо Росо, записал времето си с хиперсофт.

След него се нареди Естебан Окон от Форс Индия и Хамилтън с Мерцедес, като британецът въртеше обиколки с много гориво и затова изоставането му от Кими бе над 2 сек.

Същото се отнасяше и за Даниел Рикиардо от Ред Бул, който с медиум постигна 1:20.275 мин. Без време останаха Карлос Сайнц с Рено заради проблем със скоростната кутия и Фернандо Алонсо с Макларън.

Екипът от Уокинг отново имаше технически проблеми. Испанецът спря на завой 7 точно както преди 2 дни с теч на масло. Оказа се, че има повреда в турбото и се налага смяна на цялата задвижваща система.

Сесията бе спирана на 2 пъти в първите 2 часа. Първо заради Алонсо, а след това заради Шарл Льоклер със Заубер, който се озова в чакъла на завой 12.