Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул обяви официално партньорството си с Ексън Мобил

Ред Бул обяви официално партньорството си с Ексън Мобил

48
0

Ред Бул обяви официално партньорството си с Ексън Мобил. За сделката се говореше още по време на надпреварите в САЩ и Мексико през току-що приключилия сезон във Формула 1. Смята се, че BP с марката си Кастрол пък отива в Макларън.

„Формула 1 е спорт, в който победата изисква всички елементи в един тим да пасват перфектно – от дизайна през производството, тестовете и надпреварите до горивата и лубрикантите, използвани по пътя ни към подиума”, се казва в изявлението на Ред Бул. „Постигането на този микс не е лесно. Ето защо за Ред Бул е удоволствие да съобщи, че ще подобри още повече представянето си през 2017 г. чрез партньорство с гиганта Ексън Мобил.”

Компанията ще доставя горивото и лубрикантите за тима, както и ще работи със специалистите от Милтън Кийнс по разработка на следващо поколение продукти. Марките Мобил 1 и Ессо ще са върху болидите, състезателните екипи и каските на пилотите.

„Мобил 1 и Ред Бул Рейсинг са два глобални бранда, споделящи страст към надпревари, представяне и иновации”, коментира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. „Мобил 1 е марка-икона за Формула 1 в продължение на повече от 30 години. Новото сътрудничество ни дава уникалната възможност да се възползваме от световната класа на Ексън Мобил.”

Хорнер благодари на Тотал, с които тимът работеше досега.