Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун пътува за Хокенхайм

Рос Браун пътува за Хокенхайм

55
0
Рос Браун

Рос Браун лети за Хокенхайм, където този уикенд ще се проведе 12-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2016 г. Появата му моментално предизвика нови слухове какво ще се случи във Ферари, след като Джеймс Алисън напусна тима.

Името на Браун се свързва със Скудерията от известно време и особено настоятелно след новината за планираното от президента на Ферари Серджо Маркионе преструктуриране на тима. Още преди Гран при на Унгария се говореше, че от Маранело полагат неимоверни усилия, за да убедят англичанина да се върне при тях, дори и само като консултант.

Самият Браун заяви преди надпреварата на Хунгароринг, че подобно нещо няма да се случи.

„Преди работех по 24 часа, 7 дни в седмицата, а не съм сигурен, че пак искам нещо такова. Никога не трябва да казваш никога, но засега съм сравнително доволен от битието си. До момента не се е появило нещо, което да ме мотивира и интересува”, обясни той пред Скай Спортс.

Рос Браун напусна Формула 1 след сезон 2013 г. 61-годишният британец спечели по време на кариерата си в Гран при титли с три различни отбора – Бенетон, Ферари и Браун Гран при (след като спаси тима при оттеглянето на Хонда, взе короните при пилотите и конструкторите през 2009 г. и след това го продаде на Мерцедес).