Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул няма да назначава технически директор след оттеглянето на Нюи

Ред Бул няма да назначава технически директор след оттеглянето на Нюи

79
0
Ейдриан Нюи,Кристиан Хорнер

Ред Бул не планира назначаването на технически директор, който да работи под ръководството на Ейдриан Нюи след оттеглянето на англичанина от F1 екипа.

По-рано този сезон бе обявено, че конструкторът постепенно ще прехвърля отговорностите си на останалите специалисти в техническия департамент. Той ще се занимава с бъдещи проекти на Ред Бул, които не бяха оповестени. Самият Нюи обясни, че след края на настоящия сезон всеки, който потърси неговия съвет или мнение, ще ги получи, но работата му в състезателния отбор ще е сведена до минимум.

– Няма да назначаваме технически директор, не ни е необходим. Ейдриан ще участва в голяма степен в определяне на посоката (на развитие). Но ситуацията ще даде шанс на хората да поемат повече отговорности. В лицата на Роб Маршал (главен конструктор – б.а.), Дан Фелоус (шеф на аеродинамичния отдел – б.а.) и Пол Монахан (главен инженер – б.а.) имаме много силна технически група – обясни началникът на Ред Бул в Гран при Кристиан Хорнер, цитиран от Аутоспорт.

Той допълни, че Нюи винаги е споделял, че в някакъв момент ще се оттегли и поради това промяната в ролята му не е изненада.

– Ейдриан достигна този момент, ние направихме съответните промени в структурата, за да се случат нещата, но неговото влияние все още ще е осезаемо. Така че нещата се подреждат чудесно за всички. Ейдриан няма да изчезне напълно, част от времето му ще е за F1 – каза още Хорнер.