Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул има шанс за подиум според Рикиардо

Ред Бул има шанс за подиум според Рикиардо

48
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Даниел Рикиардо даде четвърто време в квалификацията на пистата Яс Марина в Абу Даби. Австралийският пилот на Ред Бул се класира пред Кими Райконен и заяви, че е много щастлив да се нареди пред едното Ферари и да е на втора редица на грида.

„Смятахме, че можем да доближим Скудерията, но в течение на квалификацията те изглеждаха твърде бързи. Бяхме бавни в първата си серия в Q3, но аз бях убеден, че можем да извлечем много повече от колата – просто трябваше да открием как да го сторим“, коментира Рикиардо.

„След като разтълкувахме малко по-добре температурата на гумите, направих значително по-бърза обиколка.“

„Тази година не бе перфектна за мен от гледна точка на квалификациите, така че е добре да приключа състезателните съботи през 2017-а с добър резултат. През уикенда досега вървим доста стабилно, макар да нямахме скорост за топ 3. Но мисля, че утре имаме шанс за подиум.“

Макс Верстапен се нареди на шеста позиция на грида. Той сподели, че квалификацията не бе особено добра за него, както и че се бори да намери оптимални настройки през уикенда досега.

„Опитахме нещо различно, което обаче не донесе желаната от мен промяна, а в квалификацията е твърде късно да правиш нещо друго. Както споменах и вчера, не успявам да намеря достатъчно сцепление, което означава, че колата е трудна за каране и постоянно се боря с нея“, обясни Макс.