Начало Автомобили Ръст в продажбите на BMW у нас и по света

Ръст в продажбите на BMW у нас и по света

32
0

Продажбите на мотоциклети и автомобили от марката BMW нарастват не само в световен мащаб, а и у нас. Това стана ясно на пресконференция  на BMW Group България.

От BMW Group  обявиха трите премиери на предстоящия Автомобилен салон в София 2015. Безспорно най-интересната е новата 7-а серия на BMW, а също и новия Х1. В |Интер Експо център ще направи дебют и новият MINI Clubman. Това са марките, които са много търсени още преди да са излезли на пазара. Особено голям е интересът към новата 7-а серия на BMW.

Сериозен ръст в световен мащаб има при продажбите на автомобили – 1 644 810 или 7,5%. От тях основен дял е на марката BMW – 1 395 780 или 5,8%, при MINI продажбите са 246 426 или ръст с 18,7% и при RollsRoyce са 2604. Марката MINI обаче предприема пазарна атака, като се планират 5 нови модела до 2010 г. Естествено, основен дял от продажбите се дължи на пазара в Европа, като най-много коли се купуват в Германия, където са 50% от европейските реализации. Нарастване има на всички пазари, като застой има само на в Китай, където пазара явно е наситен и там има ръст само от 2%.

При мотоциклетите продуктите на BMW Motorrad стават все по-търсени по света. Естествено  това се дължи на факта, че марката навлиза все повече в сегменти, в които досега е отсъствала на мотоциклетния пазар. Става дума за скутерите и машини с по-малки кубатури. Така до края на септември по света са продадени 112 411 броя, което е нарастване с 12,2%. Този брой до края на годината може да стане и по-голям, тъй като октомври и ноември са активни месеци за продажба на мотоциклети, особено в Европа.

Този период е активен за продажба на мотоциклети и у нас. За първите 9 месеца на годината у нас са продадени 46 машини BMW, което е скок с 27,7%  спрямо миналата година. Тъй като и у нас четвъртото тримесечие е доста силно като продажба на мотори, от BMW Group България смятат, че бройката ще надхвърли 50 мотора. Както може да се очаква, най-търсени са, турерите или машините R1200 GS. Александър Миланов обаче сподели, че България е една от водещите страни в Европа, по търсене и продажби на пистовите модели R1000 RR.  

  • ТАГОВЕ
  • BMW