Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис също щеше да прекрати партньорство с Хонда, смята Зак Браун

Рон Денис също щеше да прекрати партньорство с Хонда, смята Зак Браун

57
0
Зак Браун

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун смята, че неговият предшественик Рон Денис също е щял да прекрати партньорството си с Хонда.

Браун взе решение да прекрати сътрудничеството с японския производител и да премине към Рено след 3 години с проблеми в надеждността и мощността на агрегатите на Хонда.

„Мисля, че Рон е бил и винаги ще желае най-доброто за отбора от цялото си сърце, той е Мистър Макларън, каза Браун. – Затова смятам, че би постъпил по същия начин.“

Зак заяви също така, че решението за смяна е било взето по-рано от официалното обявяване през септември. И е дошло в момент, в който тимът е разбрал, че от Хонда няма да постигнат нужното ниво на представяне.

„Още на тестовете в Барселона знаехме, че изоставаме много и работихме много здраво за половин година, за да намерим решения, които да ни направят конкурентноспособни, обясни Браун.

– В крайна сметка, след като пробвахме много различни решения и подходи, осъзнахме, че няма да се получи с Хонда. Три години са много дълъг период във Формула 1, така че трябваше да променим посоката и да се насочим към друг вариант.“