Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен преподписва с Ферари?

Райконен преподписва с Ферари?

28
0

Кими Райконен е на път на да си осигури нов договор с екипа на Ферари, разкрива Лео Турини. Италианецът е смятан за вътрешен човек в Скудерията и мисли, че картите на Райконен никак не са лоши.

„Ако продължава да работи по същия начин Кими ще остане във Ферари и през 2016 г.“, споделя в своя блог Турини. Тим шефът на Скудерията, Маурицио Аривабене подскочил от радост след силната първа обиколка на финландеца в Китай, след която Райконен вече бе пред пилотите на Уилямс.

След силното си представяне за екипа на Лотус, Кими бе върнат във Ферари през миналата година. Той обаче изгуби вътрешния двубой с Фернандо Алонсо със сериозна разлика, а през тази година след първите три състезания Себастиян Фетел го води с 55 на 24 точки.

Въпреки това от екипа имали желание да предложат нов договор на финландеца, но искали да изчакат още няколко състезания. Големият плюс на Райконен е, че той не обича да се занимава с политика, което не създава напрежение в отбора и освен това се разбирал прекрасно със своя приятел и вече съотборник Себастиян Фетел. Тимът се възползвал прекрасно от опита му и можел да се съсредоточи изцяло върху задачата, да настигне отбора на Мерцедес. Освен това се радвал на подкрепата на тим шефа Маурицио Аривабене, който окачестви представянето му в Малайзия като фантастично. Аривабене разкрил пред Аутоспорт, че отборът не смята да го поставя в ролята на втори пилот.

„Ще му дадем необходимата подкрепа и не искам дори да чувам за отборни заповеди“, заявил италианецът пред английското седмично издание. „Направихме някои промени, за да може пилотите ни и техните рейс инженери да получават цялата информация.“

Райконен се нуждаел от уютна обстановка, за да покаже пълните си качества. По всичко личи, че Ферари не бърза да се раздели с последния пилот, печелил титла във Формула 1 с кола на Скудерията.