Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо е пилот на нивото на Фетел, заяви Марко

Рикиардо е пилот на нивото на Фетел, заяви Марко

24
0

Даниел Рикиардо е пилот на същото ниво като Себастиан Фетел, заяви съветникът на тима на Ред Бул Хелмут Марко.

Австриецът коментира също така, че отборът от Милтън Кийнс е доволен от състезателите си Рикиардо и Данил Квят.

„Отношенията ни с Фетел бяха градени години наред, но това не означава, че сме останали с празни ръце (след напускането му). Даниел доказа, че е на същото ниво”, заяви Марко. „Себастиан, разбира се, бе силен, но Даниел демонстрира през миналата година, че не му отстъпва по отношение на скоростта.”

Проблемите на Ред Бул през 2015 г. не позволяват на Рикиардо и Квят да постигнат добри резултати в шампионата. За руснака дори бяха изказани съмнения дали работи на достатъчно високо ниво. Според световния шампион в F1 за 1997 г. Жак Вилньов например Данил не може да се справи с напрежението да кара за голям тим. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче е на мнение, че е твърде рано да се отправят критики към Данил, тъй като техническите проблеми му пречат да демонстрира каквото и да е.

„Себастиан имаше много повече опит, но Данил учи бързо и разбира техническите аспекти на работата”, добави Рикиардо. „Според мен му е необходим един добър уикенд, за да демонстрира пълния си потенциал. Заедно се трудим чудесно, за да помогнем на тима.”

Според някои от слуховете около Ред Бул пък австрийската компания щяла да помогне на Хорнер да вкара тима си от GP2 Арден във Формула 1, за да служи като B-отбор на основния тим. За целта обаче Торо Росо трябва да бъде продаден. Говори се също така, че техническият директор на екипа от Фаенца Джеймс Кий може да премине в Ред Бул.

В Милтън Кийнс се надяват също така на напредък от страна на Рено, с чиято задвижваща система има редица проблеми от началото на годината.

„Трябва да работим заедно, за да излезем от кризата”, заяви Марко. „Знаем, че за настоящия сезон нищо няма да се получи. Затова трябва да се постараем да извлечем максимума от него. Вече няма кой знае какво значение дали ще използваме пети или шести двигател. Наясно сме, че в някакъв момент ще има наказания. Можем да се надяваме само да не се случи на възможно най-лошото място като Монако например. В началото имахме проблеми с шасито. Сега обаче ни липсва издръжливост на двигателя и достатъчно добро представяне от него. Но се стараем да помогнем на Рено, колкото може повече.”