Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Гордея се, че постигнах същото като баща си

Розберг: Гордея се, че постигнах същото като баща си

62
0

Нико Розберг стана вторият син на световен шампион във Формула 1, който печели титлата в Гран при след Деймън Хил. Баща му Кеке, който триумфира в първенството през 1982 г., трябваше да се присъедини към него минути, след като пилотът на Мерцедес слезе от подиума в Абу Даби.

„Гордея се, че постигнах същото като баща си. Това определено не бе състезание, което ми достави удоволствие. Радвам се, че приключи и съм невероятно развълнуван. Искам да посветя успеха на съпругата и дъщеря си. После ще благодаря на всички останали. Нереално е!”, заяви Нико на почетната стълбичка.

Розберг завърши втори в Гран при на Абу Даби, което бе достатъчно, за да вземе титлата. Надпреварата бе спечелена от съотборника му Люис Хамилтън, който го поздрави още след слизането от колите.

„Просто е невероятно – той мечтае за това от дете!”, възкликна съпругата на Нико Вивиан. „Работи невероятно упорито и заслужава успеха. Около 15 от приятелите ни са с нас тук, а той още не знае. Ще му направим огромно парти-изненада. Невероятно, неописуемо. Такъв момент е безумно емоционален.”

Хамилтън заяви, че се чувства страхотно и благодари на всички, дошли да подкрепят тима.

„Благодаря на семейството ми и на отбора, свършил фантастична работа. И големи поздравления за Нико – добра работа, човече”, допълни той.

„Абсолютно невероятно!”, бяха първите думи и на техническия шеф на Мерцедес Пади Лоу. „Последните три сезона бяха просто страхотни. Прекрасно е, че и двамата ни пилоти имат титли. Много съм щастлив за Нико, той напълно заслужава успеха.”

Лоу не искаше да коментира последните няколко обиколки с обяснението, че хората на питуола не знаят какво е реалното темпо на колата. Изявлението му бе в отговор на въпрос какво ще кажа за това, че Хамилтън получи няколко инструкции да вдигне темпото си, но това не се случи.

„Да, това ни постави пред някои предизвикателства”, каза Лоу. „Последните две обиколки бяха особено тревожни – изненадващо бе как Ферари изведоха Фетел пред Ред Бул-ите.”