Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг е невероятно мотивиран за нов двубой с Хамилтън

Розберг е невероятно мотивиран за нов двубой с Хамилтън

84
0
Нико Розберг, Люис Хамилтън
Нико Розберг и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Нико Розберг заяви, че е невероятно мотивиран за предстоящия сезон във Формула 1 и за нов двубой със съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън. Той каза, че зимата му се е сторила твърде дълга и нямаше търпение да се върне в кокпита на болида си.

Немският пилот на тима от Бракли преодоля бързо разочарованието от изхода на миналогодишния шампионат, но не иска да изпитва отново това чувство.

– Беше страхотна зима, въпреки че всъщност ми стори прекалено дълга. Хубавото на нашия спорт е, че като пилот получаваш много време между сезоните за почивка, презареждане, да си със семейството си и да тренираш наистина упорито. Но сега съм нетърпелив да започнем максимална атака към предстоящия сезон. След миналата година знам какво е чувството да побеждаваш и да се бориш за шампионата, но познавам и усещането накрая да не спечелиш и не искам то да се повтаря. Това ми дава толкова силна мотивация – обясни Нико.

Розберг каза, че се гордее невероятно много да е с Мерцедес в настоящия момент, след като бе част от възхода на съвременните Сребърни стрели. Според него ще е невероятно трудно да се постигне представяне като това от 2014 г., но всички в екипа ще се постараят да продължат в същия дух и да доминират в спорта в продължение на много години.

Нико също отбеляза, че съперниците ще се борят да напреднат и затова Мерцедес трябва да работи непрекъснато. Той е убеден, че нищо не е сигурно, но каквото и да се случи, ще има нова страхотна битка с Люис Хамилтън:

– Тази година е реванш за мен и съм невероятно мотивиран за него.

Розберг отбеляза, че знае много неща за новия болид F1 W06 Hybrid, но само на хартия и от видяното във фабриката. Той тепърва ще разбира какво е поведението, усещането зад волана, колко може да натисне от самото начало. После идва промяната в отделни параметри, опити с различни настройки и т.н. Нико е категоричен, че на пистата се гради опит преди първото състезание за годината, а той лично се чувства чудесно и вярва в отбора си.

Сутринта на първия тестови ден премина гладко за Розберг, който трупа обиколки и за два часа след началото на тренировките имаше почти 30.