Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг не е напълно доволен от баланса, Хамилтън не очаква лек уикенд

Розберг не е напълно доволен от баланса, Хамилтън не очаква лек уикенд

74
0
Нико Розберг

Нико Розберг бе най-бърз и в двете свободни тренировки за Гран при на Австралия, но не бе напълно доволен от баланса на болида си Мерцедес F1 W06 Hybrid.

Немският пилот изпревари съотборника си Люис Хамилтън само с една десета от секундата.

„Беше сравнително добър старт и съм доволен от деня. С Люис битката винаги е близка, така че трябва да съм перфектен утре и вдругиден. Засега балансът на колата ми не е съвсем добър. Поведението в дългата серия бе чудесно, но в една бърза обиколка предната част е твърде нестабилна. Трябва да работя по това тази вечер, което не е лесно, защото има толкова много опции за настройки – почти необхватно количество. Определено е сложно да избереш правилните реглажи, а не просто да посочиш някои, които ще замаскират проблема”, обясни Розберг.

Той допълни, че Мерцедес винаги наблюдава и останалите отбори и повтори, че денят определено бе добър за екипа.

Хамилтън от своя страна заяви, че не очаква лек уикенд.

„Мерцедес свърши изумителна работа и ние сме тук, борейки се за състезание, което имаме потенциала да спечелим”, посочи англичанинът. „Все още имам работа по настройките. Но петъкът бе съвсем нормален. Нормален като миналогодишните – имаме страхотен болид, великолепна скорост, но все пак колата не е перфектна, така че трябва да се потрудим още.”

Той също отбеляза колко близка е борбата между него и Розберг. Фактът, че остана зад съотборника си и в двете сесии, отдаде на неоптималния баланс: „Не се чувствам на 100% комфортно в автомобила, но това е очаквано през първия ден. Събраната информация показва доста добро темпо, но около нас има някои други бързи коли.”

Хамилтън каза още, че не е следил скоростта на съперниците – и в частност тази на Ферари, тъй като е бил съсредоточен върху собствената си работа.