Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от полпозишъна, Хамилтън разбрал за проблема след излизането от пита

Розберг доволен от полпозишъна, Хамилтън разбрал за проблема след излизането от пита

41
0

Нико Розберг заяви, че е доволен от спечелената първа позиция за Гран при на Китай, но изрази разочарование, че не води битка със съотборника си Люис Хамилтън заради повредата, която извади англичанина от квалификацията.

„Поведението на колата беше чудесно”, продължи Розберг. „Щастлив съм, но не в екстаз, защото битката не се случи след повредата на Люис. Не съм съвсем сигурен по отношение на стратегията. Със сигурност е добре, че ще стартираме със софт, но ще прегледаме всички варианти довечера при анализа.”

Хамилтън бе разочарован от проблема с ERS-а на задвижващата система, но каза, че е готов да се бори с всички сили в утрешната надпревара. На въпрос кога е разбрал за повредата, той отговори: „Веднага, щом излязох на трасето.”

„Ще се опитаме да научим нещо и от тази ситуация”, продължи Люис. „Сигурен съм, че момчетата са разочаровани също като мен, но ние побеждаваме и губим заедно като отбор. Ще опитаме да поправим нещата, за да не се случва повече. Тук може да се изпреварва. Няма да е толкова просто, но ще дам всичко от себе си. Колата е бърза, надявам се проблемът да бъде разрешен и след това ще се борим.”