Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо пред Хамилтън и Фетел след преполовяването на 2-ия ден на Каталуня

Рикиардо пред Хамилтън и Фетел след преполовяването на 2-ия ден на Каталуня

36
0

Даниел Рикиардо с Ред Бул беше с най-добро време при преполовяването на 2-ия ден (към 14:30 българско време) от вторите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона.

Традиционната обедна почивка от 1 час беше отменена, за да бъде наваксано поне частично загубеното време за изпитания от миналата седмица когато времето беше лошо.

С най-меките гуми хиперсофт той записа 1:18.047 мин, което е нов рекорд на пистата. Австралиецът остави зад себе си Люис Хамилтън (+0.4 сек) с ултрасофт гуми и Себастиан Фетел.

Германецът бе на 1.5 сек от лидера, но пък постигна най-добрия си резултат с доста по-бавните гуми софт. Той кара вместо Райконен, който не се е чувствал добре преди началото на деня.

Фернандо Алонсо остана 4-и с Макларън, но постижението му от 1:19.856 с хиперсофт едва ли може да се счита за окуражаващо. Освен това той имаше технически проблем и спря на пистата на завой 7. Оказа се, че има теч на масло, а в тима бяха принудени да сменят задвижващата система.

Пети се нареди Карлос Сайнц с Рено, който записа силен резултат с гумите медиум и бе малко по-бавен от Алонсо. Той навъртя и най-много обиколки от всички – 88.